Marktinformatie

zichtbaar: 1 t/m 10 van de 10

Focusgebieden Agro Food Nederland

Gepubliceerd op 11 december 2018

Afgelopen maand is het blad FOOD Locaties Nederland 2018 - 2019 verschenen. Hierin heeft Bouwgrondvinden.nl een aantal Food focusgebieden in Nederland benoemd. Lees hier meer over de focusgebieden en klik op de cover om het artikel te lezen.

Klik op de afbeelding voor vergroting.  

 

Lees meer >

5 belangrijke onderwerpen waar u op moet letten bij het zoeken naar bouwgrond

Gepubliceerd op 20 november 2018

Bij het bepalen van een optimale locatie komen zowel harde als zachte criteria aan bod. Doordat het bepalen van een optimale locatie maatwerk is, bestaat er geen 'one size fits all' oplossing. Toch kunnen we u aan de hand van diverse voorbeelden een aantal tips meegeven waarmee u rekening kunt houden indien u op zoek bent naar geschikte bouwgrond voor uw bedrijf.

Lees meer >

Warehouse automatisering en robotisering

Gepubliceerd op 07 november 2018


Leestijd:    2-3 minuten

Warehouse automatisering is een begrip dat steeds meer aandacht krijgt doordat er steeds meer schaarste op de logistieke arbeidsmarkt ontstaat. Dat laatste is niet gek als we kijken naar de groeispurt die de sector op dit moment doormaakt. Dit is één van de vele interessante ontwikkelingen die we als Bouwgrondvinden.nl al enige tijd intensief aan het volgen zijn.

Lees meer >

Nieuw logistiek bedrijventerrein Dordtse Kil IV

Gepubliceerd op 04 juli 2018

De Raad van State heeft nu uitspraak gedaan over het nieuwe bedrijventerrein de Dordtse Kil IV op de Westelijke Dordtse oever. Het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein (67 hectare netto uitgeefbaar) krijgt een profiel dat is gericht op de maritieme en logistieke sector.

Lees meer >

Arbeidsmarkt steeds belangrijker bij locatiekeuze distributiecentra

Gepubliceerd op 25 juni 2018

Er is een steeds groter tekort aan geschikt personeel in de sector logistiek en transport. Met name aan het aantal beschikbare logistieke medewerkers en chauffeurs schort het. Dit heeft als gevolg dat de strategische keuze voor een locatie, naast de traditionele locatiecriteria als prijs en infrastructuur, steeds vaker gebaseerd wordt op de beschikbaarheid van geschikt personeel.

Lees meer >

Logistieke vastgoedmarkt breekt alle records!

Gepubliceerd op 02 oktober 2017

Het totale beleggingsvolume op de Nederlandse logistieke vastgoedmarkt komt voor het eind van dit jaar uit op een recordbedrag van 1,6 miljard euro. Dit eerste half jaar alleen werd er 776 miljoen euro geïnvesteerd door vooral buitenlandse beleggers in distributiecentra.

Lees meer >

Goederentreinverbinding Chengdu-Tilburg van start

Gepubliceerd op 26 september 2017

De rechtstreekse goederentreinverbinding tussen Chengdu en Tilburg is officieel van start gegaan. De trein rijdt 3 keer in de week onder regie van GVT Group en de Chinese railoperator CDiRS. In 15 dagen wordt een afstand overbrugd van bijna 11.000 kilometer.

Lees meer >

6 miljoen euro voor nieuw logistiek kenniscentrum in Breda

Gepubliceerd op 20 september 2017

De provincie Brabant krijgt een nieuw logistiek kenniscentrum: de Logistics Community Brabant (LCB). Voor realisatie van het LCB, dat vanochtend in Breda werd gepresenteerd, komt een bedrag vrij van 6 miljoen euro. Het centrum is vooral bedoeld voor logistieke mkb'ers die, met hulp van kennisinstellingen en het onderwijs, hun bedrijfsvoering willen moderniseren.

Lees meer >

Segro legt hand op nog te bouwen distributiecentrum van Dokvast

Gepubliceerd op 20 september 2017

Logistiek vastgoedbelegger Segro koopt het nieuwe distributiecentrum NewLogic V dat in Tilburg wordt ontwikkeld. Het Britse vastgoedbedrijf koopt het distributiecentrum, waarvan de bouw nog moet beginnen, op risico van ontwikkelaar Dokvast uit Oisterwijk.

Lees meer >

Brabant aan kop met XXL-distributiecentra

Gepubliceerd op 01 augustus 2016

Op de corridor Rotterdam – Brabant – Limburg verrijzen in recordtempo de meeste XXL-distributiecentra . Sinds 2013 zijn er in dit deel van Nederland 28 van deze mega-dc’s gebouwd met elk een omvang van meer dan 40.000 vierkante meter. In Noord-Brabant zijn en worden de meeste van dit type panden gerealiseerd, waarbij logistieke hotspot Tilburg-Waalwijk de nationale koploper is, blijkt uit onderzoek van Buck Consultants International.

Lees meer >
zichtbaar: 1 t/m 10 van de 10
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.
Instellingen Direct Accepteren
sluiten