Marktinformatie

zichtbaar: 1 t/m 10 van de 13
  • pagina: 
  • 1

Noord-Nederland, upcoming logistieke hotspot?!

Gepubliceerd op 14 juni 2021

Tot nu toe richtten logistieke bedrijven hun pijlen voornamelijk op het gebied langs de lijn Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Tilburg en Venlo. Maar hierin komt een kentering, signaleren gemeentes in de noordelijke provincies van ons land. De aankoop van commerciële bouwgrond in Groningen, Friesland en Drenthe biedt dan ook interessante voordelen.

Lees meer >

Bouwgrond vinden op een binnenhaven locatie: in een markt van schaarste is maatwerk essentieel

Gepubliceerd op 12 april 2021

Waar de markt voor bedrijfskavels al verhit is, staat de markt voor bedrijfskavels op strategische binnenhaven locaties ‘in de fik’. Niet zo gek, als je ziet hoe weinig inland terminals Nederland telt. Het blijft natuurlijk een kwestie van vraag en aanbod en kavels nabij binnenhaven zijn nu eenmaal schaars. Als je daar nog bij optelt dat in 2030 minimaal 30 procent van het wegvervoer boven de 300 kilometer zich moet verplaatsen naar andere modaliteiten, dan snap je dat dergelijke locaties alleen nog maar belangrijker en waardevoller zullen worden.

Lees meer >

Een pleidooi om je niet te beperken tot greenfieldkavels

Gepubliceerd op 19 januari 2021

Bedrijfskavels gaan nog altijd als warme broodjes over de toonbank. Maar de zogenaamde ‘greenfieldkavels’, de groene velden langs de provinciale- en snelwegen, zijn over het algemeen gewilder bij ontwikkelaars en bedrijven dan ‘brownfieldkavels’ op bestaande locaties en industrieterreinen. Waarom? Bedrijven kiezen voor een nieuwe locatie met een goede infrastructuur en ontsluiting en zien op tegen de administratieve rompslomp van brownfield. Maar, Bouwgrondvinden.nl heeft een advies voor bedrijven die op zoek zijn naar bouwgrond: beperk je niet tot greenfield! Door open te staan voor brownfieldkavels vergroot je de vijver waarin je vist aanzienlijk. Bovendien bestaan er veel onterechte vooroordelen over brownfield, die wij graag toelichten.

Lees meer >

Dit is waarom de markt Bouwgrondvinden.nl nodig heeft

Gepubliceerd op 02 december 2020

Drie jaar geleden werd Bouwgrondvinden.nl gelanceerd als hét platform voor het vinden, kopen en verkopen van bouwgrond voor bedrijfsmatig vastgoed. Bouwgrond wordt steeds schaarser waardoor het voor bedrijven steeds moeilijker wordt om een geschikte kavel te vinden. Bovendien wil je hier als ondernemer zo min mogelijk mee bezig zijn en je focussen op je core business. Dit is waarom de markt Bouwgrondvinden.nl nodig heeft en in de toekomst nóg meer nodig zal hebben.

Lees meer >

Welke impact heeft de coronacrisis op de vraag naar bedrijfskavels?

Gepubliceerd op 27 oktober 2020

Tot nu toe lijkt deze impact, vanuit een economisch oogpunt, verre van negatief te zijn. Sterker nog, de vraag naar kavels, met name op logistieke hotspots, stijgt ondanks de coronacrisis nog steeds. Verklaarbaar, want de e-commerce en logistieke branche zijn door de crisis in een stroomversnelling geraakt. Tegelijkertijd weten we dat de vastgoedmarkt vertraagd reageert op prikkels als deze. Bovendien is het lastig voor te stellen dat een kracht van deze proporties de bouwgrondmarkt vrijwel ongemoeid laat. Verwarrend, nietwaar? 

Lees meer >

Bouwgrondvinden.nl op de Logistica 2019!

Gepubliceerd op 11 oktober 2019

Op 5, 6 en 7 november staat Bouwgrondvinden.nl op de Logistica in de jaarbeurs in Utrecht!

Lees meer >

PANIEK OM PAS: Wat is het eigenlijk en hoe moet het nu verder?

Gepubliceerd op 26 augustus 2019

Leestijd: 2-3 minuten

De afgelopen weken worden we geconfronteerd met het uitstellen of intrekken van vergunningen in relatie tot de zogenaamde PAS-Regeling (Programma Aanpak Stikstof). In vrijwel ieder gesprek dat ik vorige week heb gevoerd kwam dit onderwerp ter sprake, maar voor velen blijkt onbekend wat dit programma inhoudt en welke gevolgen de uitspraak van de Raad van State heeft op (lopende) vergunningsaanvragen. Om die reden is bouwgrondvinden.nl met dit onderwerp aan de slag gegaan en leggen we hieronder kort uit wat de problematiek rondom dit onderwerp inhoudt.

Lees meer >

Focusgebieden Agro Food Nederland

Gepubliceerd op 11 december 2018

Afgelopen maand is het blad FOOD Locaties Nederland 2018 - 2019 verschenen. Hierin heeft Bouwgrondvinden.nl een aantal Food focusgebieden in Nederland benoemd. Lees hier meer over de focusgebieden en klik op de cover om het artikel te lezen.

Klik op de afbeelding voor vergroting.  

 

Lees meer >

5 belangrijke onderwerpen waar u op moet letten bij het zoeken naar bouwgrond

Gepubliceerd op 20 november 2018

Bij het bepalen van een optimale locatie komen zowel harde als zachte criteria aan bod. Doordat het bepalen van een optimale locatie maatwerk is, bestaat er geen 'one size fits all' oplossing. Toch kunnen we u aan de hand van diverse voorbeelden een aantal tips meegeven waarmee u rekening kunt houden indien u op zoek bent naar geschikte bouwgrond voor uw bedrijf.

Lees meer >

Warehouse automatisering en robotisering

Gepubliceerd op 07 november 2018


Leestijd:    2-3 minuten

Warehouse automatisering is een begrip dat steeds meer aandacht krijgt doordat er steeds meer schaarste op de logistieke arbeidsmarkt ontstaat. Dat laatste is niet gek als we kijken naar de groeispurt die de sector op dit moment doormaakt. Dit is één van de vele interessante ontwikkelingen die we als Bouwgrondvinden.nl al enige tijd intensief aan het volgen zijn.

Lees meer >
zichtbaar: 1 t/m 10 van de 13
  • pagina: 
  • 1
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.
Instellingen Direct Accepteren
sluiten