Marktinformatie

zichtbaar: 1 t/m 5 van de 5

Logistieke vastgoedmarkt breekt alle records!

Gepubliceerd op 02 oktober 2017

 

Het totale beleggingsvolume op de Nederlandse logistieke vastgoedmarkt komt voor het eind van dit jaar uit op een recordbedrag van 1,6 miljard euro. Dit eerste half jaar alleen werd er 776 miljoen euro geïnvesteerd door vooral buitenlandse beleggers in distributiecentra.

Lees meer >

Goederentreinverbinding Chengdu-Tilburg van start

Gepubliceerd op 26 september 2017


De rechtstreekse goederentreinverbinding tussen Chengdu en Tilburg is officieel van start gegaan. De trein rijdt 3 keer in de week onder regie van GVT Group en de Chinese railoperator CDiRS. In 15 dagen wordt een afstand overbrugd van bijna 11.000 kilometer.

Lees meer >

6 miljoen euro voor nieuw logistiek kenniscentrum in Breda

Gepubliceerd op 20 september 2017


De provincie Brabant krijgt een nieuw logistiek kenniscentrum: de Logistics Community Brabant (LCB). Voor realisatie van het LCB, dat vanochtend in Breda werd gepresenteerd, komt een bedrag vrij van 6 miljoen euro. Het centrum is vooral bedoeld voor logistieke mkb’ers die, met hulp van kennisinstellingen en het onderwijs, hun bedrijfsvoering willen moderniseren. 

Lees meer >

Segro legt hand op nog te bouwen distributiecentrum van Dokvast

Gepubliceerd op 20 september 2017


Logistiek vastgoedbelegger Segro koopt het nieuwe distributiecentrum NewLogic V dat in Tilburg wordt ontwikkeld. Het Britse vastgoedbedrijf koopt het distributiecentrum, waarvan de bouw nog moet beginnen, op risico van ontwikkelaar Dokvast uit Oisterwijk.

Lees meer >

Brabant aan kop met XXL-distributiecentra

Gepubliceerd op 01 augustus 2016

Op de corridor Rotterdam – Brabant – Limburg verrijzen in recordtempo de meeste XXL-distributiecentra . Sinds 2013 zijn er in dit deel van Nederland 28 van deze mega-dc’s gebouwd met elk een omvang van meer dan 40.000 vierkante meter. In Noord-Brabant zijn en worden de meeste van dit type panden gerealiseerd, waarbij logistieke hotspot Tilburg-Waalwijk de nationale koploper is, blijkt uit onderzoek van Buck Consultants International.

Lees meer >
zichtbaar: 1 t/m 5 van de 5