Marktinformatie

zichtbaar: 1 t/m 10 van de 15
  • pagina: 
  • 1

Grond kopen Nederland: tips om passende bedrijfsgrond te vinden

Gepubliceerd op 28 juni 2022

Heeft u de beslissing gemaakt om een stuk grond te gaan kopen? Dan is er wel een aantal zaken waar u op dient te letten. Het is namelijk niet het geval van over `één nacht ijs` gaan in dit geval. U kunt niet zomaar een bouwkavel kopen en hier naar uw wensen direct een bedrijfspand op zetten. Daar zitten regels aan verbonden.

We nemen graag met u een aantal tips door over het kopen van kavels voor uw bedrijfspanden. Zo weet u precies waar u rekening mee moet houden. En wat wel en niet kan.

Lees meer >

Met de sneltrein naar China: de logistieke sector maakt een modal shift - Get on board while you can

Gepubliceerd op 05 oktober 2021

De sector logistiek heeft het spoor herontdekt: de trein is sneller dan het schip, vele malen voordeliger dan het vliegtuig en bovendien ook nog eens milieuvriendelijker. Waar deze gedeeltelijke modal shift vandaan komt? Er spelen verschillende factoren. Allereerst heeft China – met afstand de grootste speler in dit verhaal – de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in de ‘Nieuwe Zijderoute’, waarmee de snelheid, efficiëntie en mogelijkheden om over land goederen van en naar het Verre Oosten te vervoeren enorm zijn toegenomen. Daarnaast maken hoge brandstofprijzen en filevorming wegvervoer minder populair, waardoor het spoor aan populariteit wint. De opstoppingen in het Suezkanaal geeft sommige vervoerders ook een extra zetje. Verder worden er tegenwoordig veel meer verschillende soorten vrachten per trein vervoerd. Overheden in zowel het westen als het oosten stimuleren de modal shift bovendien met subsidies. Tenslotte zijn deze ontwikkeling door – jawel daar is ‘ie weer – de coronapandemie in de ‘sneltrein’ gestapt.

Lees meer >

Noord-Nederland, upcoming logistieke hotspot?!

Gepubliceerd op 14 juni 2021

Tot nu toe richtten logistieke bedrijven hun pijlen voornamelijk op het gebied langs de lijn Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Tilburg en Venlo. Maar hierin komt een kentering, signaleren gemeentes in de noordelijke provincies van ons land. De aankoop van commerciële bouwgrond in Groningen, Friesland en Drenthe biedt dan ook interessante voordelen.

Lees meer >

Bouwgrond vinden op een binnenhaven locatie: in een markt van schaarste is maatwerk essentieel

Gepubliceerd op 12 april 2021

Waar de markt voor bedrijfskavels al verhit is, staat de markt voor bedrijfskavels op strategische binnenhaven locaties ‘in de fik’. Niet zo gek, als je ziet hoe weinig inland terminals Nederland telt. Het blijft natuurlijk een kwestie van vraag en aanbod en kavels nabij binnenhaven zijn nu eenmaal schaars. Als je daar nog bij optelt dat in 2030 minimaal 30 procent van het wegvervoer boven de 300 kilometer zich moet verplaatsen naar andere modaliteiten, dan snap je dat dergelijke locaties alleen nog maar belangrijker en waardevoller zullen worden.

Lees meer >

Een pleidooi om je niet te beperken tot greenfieldkavels

Gepubliceerd op 19 januari 2021

Bedrijfskavels gaan nog altijd als warme broodjes over de toonbank. Maar de zogenaamde ‘greenfieldkavels’, de groene velden langs de provinciale- en snelwegen, zijn over het algemeen gewilder bij ontwikkelaars en bedrijven dan ‘brownfieldkavels’ op bestaande locaties en industrieterreinen. Waarom? Bedrijven kiezen voor een nieuwe locatie met een goede infrastructuur en ontsluiting en zien op tegen de administratieve rompslomp van brownfield. Maar, Bouwgrondvinden.nl heeft een advies voor bedrijven die op zoek zijn naar bouwgrond: beperk je niet tot greenfield! Door open te staan voor brownfieldkavels vergroot je de vijver waarin je vist aanzienlijk. Bovendien bestaan er veel onterechte vooroordelen over brownfield, die wij graag toelichten.

Lees meer >

Dit is waarom de markt Bouwgrondvinden.nl nodig heeft

Gepubliceerd op 02 december 2020

Drie jaar geleden werd Bouwgrondvinden.nl gelanceerd als hét platform voor het vinden, kopen en verkopen van bouwgrond voor bedrijfsmatig vastgoed. Bouwgrond wordt steeds schaarser waardoor het voor bedrijven steeds moeilijker wordt om een geschikte kavel te vinden. Bovendien wil je hier als ondernemer zo min mogelijk mee bezig zijn en je focussen op je core business. Dit is waarom de markt Bouwgrondvinden.nl nodig heeft en in de toekomst nóg meer nodig zal hebben.

Lees meer >

Welke impact heeft de coronacrisis op de vraag naar bedrijfskavels?

Gepubliceerd op 27 oktober 2020

Tot nu toe lijkt deze impact, vanuit een economisch oogpunt, verre van negatief te zijn. Sterker nog, de vraag naar kavels, met name op logistieke hotspots, stijgt ondanks de coronacrisis nog steeds. Verklaarbaar, want de e-commerce en logistieke branche zijn door de crisis in een stroomversnelling geraakt. Tegelijkertijd weten we dat de vastgoedmarkt vertraagd reageert op prikkels als deze. Bovendien is het lastig voor te stellen dat een kracht van deze proporties de bouwgrondmarkt vrijwel ongemoeid laat. Verwarrend, nietwaar? 

Lees meer >

Bouwgrondvinden.nl op de Logistica 2019!

Gepubliceerd op 11 oktober 2019

Op 5, 6 en 7 november staat Bouwgrondvinden.nl op de Logistica in de jaarbeurs in Utrecht!

Lees meer >

PANIEK OM PAS: Wat is het eigenlijk en hoe moet het nu verder?

Gepubliceerd op 26 augustus 2019

Leestijd: 2-3 minuten

De afgelopen weken worden we geconfronteerd met het uitstellen of intrekken van vergunningen in relatie tot de zogenaamde PAS-Regeling (Programma Aanpak Stikstof). In vrijwel ieder gesprek dat ik vorige week heb gevoerd kwam dit onderwerp ter sprake, maar voor velen blijkt onbekend wat dit programma inhoudt en welke gevolgen de uitspraak van de Raad van State heeft op (lopende) vergunningsaanvragen. Om die reden is bouwgrondvinden.nl met dit onderwerp aan de slag gegaan en leggen we hieronder kort uit wat de problematiek rondom dit onderwerp inhoudt.

Lees meer >

Focusgebieden Agro Food Nederland

Gepubliceerd op 11 december 2018

Afgelopen maand is het blad FOOD Locaties Nederland 2018 - 2019 verschenen. Hierin heeft Bouwgrondvinden.nl een aantal Food focusgebieden in Nederland benoemd. Lees hier meer over de focusgebieden en klik op de cover om het artikel te lezen.

Klik op de afbeelding voor vergroting.  

 

Lees meer >
zichtbaar: 1 t/m 10 van de 15
  • pagina: 
  • 1
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.
Instellingen Direct Accepteren
sluiten