Bouwgrond Midden Limburg

Bouwgrond Midden Limburg

De regio Midden-Limburg heeft een centrale ligging binnen de megalopolis ‘Blauwe Banaan”: de Europese regio met de grootste concentratie aan mensen, kapitaal en bedrijven met een potentiële afzetmarkt van circa 85 miljoen inwoners. Het terrein vormt een gateway naar alle windrichtingen binnen de EU. Van de agglomeraties van Milaan en Turijn naar de Randstad, en van de Vlaamse Ruit en het Ruhrgebied naar de West-Midlands in Groot-Brittannië.

Waarom kiezen voor Limburg als logistieke vestigingslocatie? Door haar strategische ligging speelt de regio Midden-Limburg een belangrijke rol in de regio. De ligging ten opzichte van de grote hotspots zoals Rotterdam, Antwerpen, Amsterdam en het Duitse Ruhrgebied is fenomenaal. Belangrijke aanvoerroutes over land, water, spoor, maar ook via de lucht zijn meer dan vanzelfsprekend. Hetzelfde geldt voor toplocatie bedrijventerreinen, internationale containerterminals, luchthavens en hoogwaardige opleidings- en trainingscentra. Daarnaast beschikt bedrijvenpark Zevenellen te Haelen, in de gemeente Leudal, over een binnenhaven van zo’n acht hectare.

Bouwgrond in Midden Limburg vinden

Bouwgrondvinden.nl is een platform waar vraag en aanbod samenkomt. Alle beschikbare bouwgrond in Nederland wordt in één overzicht weergegeven. Onze database wordt dagelijks aangevuld met nieuwe bouwgrond in Nederland. Op Bouwgrondvinden.nl vindt u industriegrond in de volgende delen van Midden Limburg:

Businesspark Midden-Limburg

 • Businesspark ML is centraal gelegen aan de A73 en A2, bij het knooppunt “Het Vonderen” te Echt-Susteren. Uitstekende driehoek verbinding tussen Duitsland, Nederland en België.
 • Dit bovenregionale businesspark, met een oppervlakte van in totaal ca. 40 ha., biedt grootschalige ruimte aan zowel regionale, nationale maar ook aan internationale (logistieke) ondernemingen.

Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen (DMBZ)

 • Dit gebied, met een oppervlakte van circa 38 hectare, is gelegen aan de Maas (gemeente Leudal) en wordt herontwikkeld naar Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen (DMBZ).
 • Het park biedt ruimte aan bedrijven met activiteiten zoals logistiek, opslag, distributie, circulair en biobased ondernemen.
 • De aanwezigheid van een haven en de centrale ligging bieden tal van mogelijkheden voor ambitieuze bedrijven.

Windmolenbos

 • Het terrein vormt de nieuwe entrée naar het reeds bestaande bedrijventerrein Windmolenbos. De uitbreiding Windmolenbos is bestemd voor locale bedrijvigheid eventueel met showroomachtige functie in de milieucategorie 2 t/m 3.
 • Bedrijventerrein Windmolenbos wordt goed ontsloten via de N273: de A73 richting het noorden en de A2 richting het zuiden zijn goed bereikbaar evenals de N280 richting Weert-Eindhoven. Momenteel zijn er nog slechts 5 kavels beschikbaar.

Boven de Wolfskuil, Herten/Roermond

 • Deze representatieve locatie ‘is geschikt voor kantoren en bedrijven in de milieucategorie 2 t/m 3.
 • Zeer gunstig gelegen aan de toe- en afrit van de A73. Het plangebied biedt door de tussenliggende groenstroken fraaie zichtlocaties.
 • De komst van het regiokantoor van de Rabobank Roermond-Echt, het hoofdkantoor van Numidia, het kantoor van Koenen en Co, als ook Businesscenter “de Roerpoort”, getuigen van hun vertrouwen in deze locatie.

Roerstreek-Noord, Roermond

 • Op Roerstreek zijn ruim 100 bedrijven gevestigd, waarvan een groot deel industrie, groothandel en logistiek/distributie. Denk daarbij aan grote namen als UPS, Rockwool en Sekisui.

Bedrijventerrein Oosttangent / Roerstreek-West, Roermond

 • Samen met de bedrijventerreinen Roerstreek-Noord en Roerstreek-Zuid vormt bedrijventerrein Roerstreek-West (Oosttangent) een belangrijke bedrijvenzone aan de oostzijde van Roermond.
 • Ruimte voor een breed spectrum aan bedrijvigheid.
 • Het terrein heeft een directe verbinding tussen bedrijvenzone Roerstreek en de A73, en sluit ook goed aan op het (internationale) snelwegennet naar de Duitse grensregio en het achtergelegen Ruhrgebied.
 • Op het bedrijventerrein is ruimte voor industriële- of ambachtelijke bedrijvigheid die vallen binnen milieucategorie 1.2 of 3.1.

Bedrijventerrein de Hanze

 • Uitstekende zichtlocaties dichtbij de stadskern van Roermond en groeikern Herten.
 • Binnen het plangebied is ook voorzien in kleinere kavels van ca. 1.500 m2 die zijn gelegen aan een U-vormig ontsluitingsweg.
 • De gronden zijn bestemd voor de uitoefening van bedrijfsactiviteiten in de categorie 2 t/m 3. De maximale bouwhoogte bedraagt 15 meter. Het bebouwingspercentage is maximaal 60%.

Zuidelijke stadsrand

 • Aan de eerste afslag van de A73, komend vanuit het zuiden, verrijst binnen enkele jaren een grote bedrijvenzone, grotendeels gesitueerd tussen het spoor en de rijksweg tussen Linne en Roermond.
 • De Zuidelijke Stadsrand is strategisch een zeer goed gelegen locatie, direct aan de op- en afrit naar de A73, die Roermond naar het zuiden met de A2 verbindt richting Maastricht en naar het noorden richting Venlo met een snelle verbinding richting het Ruhrgebied.

Bouwgrondvinden

… ZORGT VOOR MEER TRANSPARANTIE IN DE MARKT

Niemand is gebaat bij een weinig transparante grondmarkt, daarom brengt Bouwgrondvinden heldere informatie.

… WEET WAAR DE KANSEN LIGGEN

Dankzij een omvangrijk en kwalitatief netwerk, marktkennis en ervaring kan Bouwgrondvinden informatie leveren waarmee concurrentievoordelen behaald worden.

… FUNGEERT ALS KATALYSATOR

Bouwgrondvinden verbindt niet alleen stakeholders rondom de verkoop van kavels, maar voegt ook waarde toe door intensieve samenwerking in de keten te initiëren.

… BIEDT EEN COMPLETE MAATWERKOPLOSSING

In samenwerking met partners binnen Van Dijk Groep biedt Bouwgrondvinden een complete maatwerkoplossing. Van het ontwerp door onze in-house architect tot het ontwikkelen en van de financiering tot de bouw: www.vandijkgroep.nl.

… IS BETROKKEN EN LEVERT

De database biedt inzicht in actueel beschikbare (brownfield)kavels en toekomstige ontwikkellocaties. Zoekvragen van opdrachtgevers zijn in goede handen. Met EXPLOT versnelt Bouwgrondvinden jouw zoektocht.

Contact

Benieuwd wat Bouwgrondvinden voor jou kan betekenen? Wij komen graag in contact.

Neem je liever zelf contact op? Dan kan natuurlijk ook.