Overdrachtsbelasting

Betekenis overdrachtsbelasting

Overdrachtsbelasting is belasting die betaald moet worden bij de aankoop van een kavel. Als koper van een bouwkavel betaalt u dus overdrachtsbelasting. Deze bedraagt 6% over de totale koopsom. Dit bedrag komt bovenop de koopsom. Deze kosten zijn dus voor de koper, tenzij het kavel vrij op naam wordt verkocht.

Vrijstelling overdrachtsbelasting

In sommige gevallen kunt u vrijgesteld worden van het betalen van overdrachtsbelasting. Een aantal voorbeelden van situaties waarin u vrijstelling kunt krijgen zijn wanneer u een landgoed koopt, u zowel overdrachts- als omzetbelasting betaalt of wanneer land- en tuinbouwbedrijven worden vergroot of verplaatst.

Notariële akte

Wanneer u een notariële akte hebt laten opmaken bij de notaris wordt alles betreft overdrachtsbelasting geregeld door deze notaris. Deze geeft o.a. aan de belastingdienst door of u overdrachtsbelasting betaalt en hoeveel of dat u bijvoorbeeld een vrijstelling hiervoor ontvangt. Ook wordt deze overdrachtsbelasting namens u betaald.

Bouwgrondvinden

… ZORGT VOOR MEER TRANSPARANTIE IN DE MARKT

Niemand is gebaat bij een weinig transparante grondmarkt, daarom brengt Bouwgrondvinden heldere informatie.

… WEET WAAR DE KANSEN LIGGEN

Dankzij een omvangrijk en kwalitatief netwerk, marktkennis en ervaring kan Bouwgrondvinden informatie leveren waarmee concurrentievoordelen behaald worden.

… FUNGEERT ALS KATALYSATOR

Bouwgrondvinden verbindt niet alleen stakeholders rondom de verkoop van kavels, maar voegt ook waarde toe door intensieve samenwerking in de keten te initiëren.

… BIEDT EEN COMPLETE MAATWERKOPLOSSING

In samenwerking met partners binnen Van Dijk Groep biedt Bouwgrondvinden een complete maatwerkoplossing. Van het ontwerp door onze in-house architect tot het ontwikkelen en van de financiering tot de bouw: www.vandijkgroep.nl.

… IS BETROKKEN EN LEVERT

De database biedt inzicht in actueel beschikbare (brownfield)kavels en toekomstige ontwikkellocaties. Zoekvragen van opdrachtgevers zijn in goede handen. Met EXPLOT versnelt Bouwgrondvinden jouw zoektocht.

Contact

Benieuwd wat Bouwgrondvinden voor jou kan betekenen? Wij komen graag in contact.

Neem je liever zelf contact op? Dan kan natuurlijk ook.