Bouwgrond aanbieden

Bouwgrond verkopen met Bouwgrondvinden.nl

Bouwgrondvinden.nl brengt vraag en aanbod van bouwgrond bij elkaar. U kunt hier dus niet alleen bouwgrond vinden om te kopen, maar het ook aanbieden. Door uw perceel op onze website te plaatsen, komt deze direct onder de aandacht van een uitgebreid netwerk. Wij brengen verkopers en kopers samen!

Hier bent u op de juiste plek voor meer informatie over het aanbieden van uw bouwgrond voor de verkoop!

Wat is bouwgrond precies?

Bouwgrond of een kavel is een stuk grond waarop bijvoorbeeld bedrijfslocaties gebouwd kunnen worden. Bouwbedrijven kunnen een bepaald aantal panden bouwen dat correspondeert met het bestaande bestemmingsplan op het kavel.

Bouwgrond voor bedrijfslocaties

Bij Bouwgrondvinden.nl zijn wij gespecialiseerd in bouwgrond bestemd voor bedrijfslocaties, zoals een magazijn of een loods. Projectontwikkelaars en bouwbedrijven weten onze website zeker te vinden. Wij hebben geen aanbod gericht op een particulier als koper.

Aangeboden kavels toevoegen

Heeft u een kavel in de verkoop voor het bouwen van een bedrijfslocatie? Dan kunt u dit makkelijk zelf aan onze website toevoegen. Via onderstaand stappenplan is het mogelijk om uw industriegrond toe te voegen aan de database van bouwgrondvinden.nl. We vertellen u graag stap voor stap hoe dit werkt. Bij vragen kunt u vooraf natuurlijk contact met ons opnemen. We helpen u met alle vragen over advertenties op onze website graag verder.

Stappenplan

  1. Log in met uw accountgegevens. Heeft u nog geen account? Vul hiernaast uw gegevens en maak een account aan.
  2. Ga naar 'mijn aanbod'.
  3. Klik op 'bouwgrond toevoegen'.
  4. Vul de benodigde invulvelden in.
  5. Klik op 'toevoegen' om de invoer van het kavel te bevestigen.

Kavels publiceren

Nadat u uw bouwgrond heeft toegevoegd, zal deze door ons in behandeling worden genomen. Uw aanbod zal door Bouwgrondvinden.nl worden gecontroleerd alvorens deze wordt gepubliceerd. In het overzicht 'mijn aanbod' kunt u de status en statistieken van uw bouwgrond bekijken en indien gewenst uw aanbod wijzigen.

Indien u vragen heeft tijdens het invoeren van de gegevens? Dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Verdienste op de grond

Als u grond verkopen wilt, doet u dit waarschijnlijk met het doel er winst op te maken. Hoe kunt u berekenen wat u kunt verdienen met bouwgrond verkopen? De meerwaarde is het verschil tussen de prijs bij de koop van de grond en de prijs bij de verkoop. Door de bouwgrond voor meer te verkopen als de aankoopprijs maakt u winst. De aankoopprijs mag in Nederland worden verhoogd met in totaal een forfait van 25%. En aanvullend met 5% per jaar.

Bebouwd perceel verkopen

Niet iedereen is bekend met de regels rondom het verkopen van bebouwde en onbebouwde grond. Wanneer u land gaat verkopen met bebouwing, wordt u lager belast dan wanneer u iets zonder bebouwing in de verkoop doet. Wanneer er al bebouwing staat waarvan de totale verkoopwaarde minder is dan 30% van de totale waarde, zal de grond nog steeds worden gezien als onbebouwd.

Belastingtarief bouwgrond

Wanneer u onbebouwde grond wilt verkopen, moet u er rekening mee houden dat het belastingtarief in Nederland anders is. En dat het zich vermindert in de loop der tijd dat de grond wordt verkocht.

Binnen 5 jaar verkopen

Wanneer de grond binnen vijf jaar wordt verkocht, heeft u te maken met een tarief van 33% voor de meerwaarde van de grond.

Langer dan vijf jaar

Wanneer u er langer dan vijf jaar over doet om een koper te vinden, zijn de tarieven iets gunstiger. In dat geval wordt de meerwaarde met een tarief van 16.5% belast. Als bouwgrond verkopen langer duurt dan acht jaar zal de meerwaarde helemaal niet worden belast.

Waarom kiezen voor Bouwgrondvinden.nl voor bouwgrond verkopen?

Wij zijn hét platform voor koop- en verkoop services voor uw bouwgrond. Wij zijn in staat te helpen uw bouwgrond zo snel en goed te verkopen, met de beste uitkomst die voor beide partijen optimaal is. Wij werken met zakelijke partners, niet een particulier, waardoor alle belanghebbenden weten waar ze aan toe zijn. Uw bouwgrond verkopen zoals u wilt tegen een goede prijs? Dan kunt u altijd terecht bij www.bouwgrondvinden.nl. Wij tillen de kwaliteit van het verkoopproces namelijk naar nieuwe hoogte.  

Ga direct naar:
> Industriegrond kopen
> Bouwgrond te koop

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.
Instellingen Direct Accepteren
sluiten