Food & Agro

Food & Agro

Bent u op zoek naar bouwgrond op een locatie die alles te maken heeft met Food & Agro? Wilt u weten wat de beste locatie is voor het vestigen van een Food gerelateerde productielocatie? Bouwgrondvinden.nl heeft talloze bouwkavels op verschillende Food & Agro gerelateerde gebieden.

Agrifood Capital

Noordoost-Brabant wordt (nu al) gezien als de agrifood capital van Nederland. Deze regio heeft dan ook de ambitie om van Noordoost-Brabant de topregio in agrofood te maken. In deze regio vallen bijvoorbeeld ‘s-Hertogenbosch, Vught, Boxmeer en Meierijstad.

Agrifood Capital in cijfers:

Van de in totaal 309.930 banen in N.O. Brabant zijn er 52.300 banen in agrifood.
Van de in totaal 48.000 bedrijven in N.O. Brabant zijn er 7.000 bedrijven actief binnen agrifood.
Van de in totaal 116 miljard euro in N.O. Brabant is er 4,4 miljard euro exportwaarde aan agrifood toe te kennen.

Onder Meieijrstad valt bijvoorbeeld ook Veghel. Veghel is een goede locatie wanneer je een bedrijfspand wil bouwen gerelateerd aan de voedingsindustrie. Daar heb je namelijk het Food Park. Dit richt zich op het werven van nieuwe, agrofood gerelateerde, bedrijven. Bedrijven als Jumbo, Sligro, Mars en Friesland Campina hebben zich hier in het verleden al gevestigd.

 

Food & Agro locaties

Food Valley

Regio Food Valley is ook een organisatie die als ambitie heeft de Food Valley regio te ontwikkelen waarbij er een samenwerkingsverband is van acht gemeenten; Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen. In deze regio zijn er ruim 2.600 bedrijven en instellingen gevestigd. Hieronder vallen bijvoorbeeld Arla Foods, Struik Europe en Friesland Campina. Ook de Wageningen UR zorgt voor extra kennis in dit gebied.

Foodcenter Reijerwaard

Ridderkerk en Barendrecht zijn steeds meer in opkomst wanneer het gaat om food, agro en vers. Het nieuwe bedrijventerrein Foodcenter Reijerwaard is dan ook volop in ontwikkeling. De doelstelling is om de gezondste regio van de wereld te worden.

Dairy Valley Friesland

Dairy Valley in Friesland is het zuivelhart van Nederland. Dit is een samenwerking tussen de provincie Friesland, 4 gemeenten, hogeschool van Hall Larenstein en bedrijven als FrieslandCampina en Ausnutria.

FoodDelta Zeeland

Deze stichting bestaat uit ondernemers uit de agrarische, schaal- en schelpdier, logistieke, voedselverwerkende, retail- en horecasectoren. Ruim 15% van de totale werkgelegenheid in de Zeeuwse economie komt voort uit de foodsector.

Flevo Food

Flevo Food is een netwerkvereniging van en voor Flevolandse voedselbedrijven. Er is een hoge mate van samenwerking tussen deze bedrijven en overheden, financiële- en kennisinstellingen. De bedrijven binnen deze vereniging zijn actief in het produceren, verwerken, bewerken en leveren van voedsel.

 

Green ports

Op het gebied van de tuinbouw zijn er een aantal zogenaamde Green Ports. Hier zijn onder andere tuinbouwtoeleveranciers, teeltbedrijven en veilingen te vinden.

Greenport West-Holland (voorheen Westland-Oostland)

Dit is de samenwerking tussen ondernemers, overheden en onderwijs- en kennisinstellingen. Het is het grootste internationale glastuinbouwcluster. Hier zijn talloze grote internationale spelers in productie, handel, kennis, innovatie en logistiek gevestigd. Partners van deze organisatie zijn bijvoorbeeld Duijvestijn Tomaten, Lans Tomaten, InHolland hogeschool, TU Delft en demokwekerij Westland.

Greenport Venlo

Dit is een tuinbouwgebied met werklandschappen en een kennislandschap. In dit gebied ligt o.a. het glastuinbouwgebied Californië. In dit gebied zijn bijvoorbeeld de tuinders Gielen, Van Lipzig en Sweet Lions cherrytomaten gevestigd. Ook het glastuinbouwgebied Siberië ligt hier. Dit is vooral gericht op zacht fruitteelt. Bedrijven die hier gevestigd zijn, zijn Hortus Regius B.V., Fresh Valley, West Plant Group en Gubbels Siberië B.V.

Greenport Aalsmeer

Het grootste wereldhandels- en kenniscentrum voor de sierteelt. In dit gebied zijn spelers als FloraHolland, Naktuinbouw en Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) te vinden. Ook het Wellantcollege is in deze regio gevestigd.

Greenport Duin- en Bollenstreek

Greenport Duin- en Bollenstreek is dé regio waar ze op internationale schaal bollen, bloemen en planten veredelen, telen, verhandelen, distribueren en exporteren. Meer dan 60% van de totale wereldhandelsstromen in de bollensector loopt via de Greenport Duin- en bollenstreek. Hier zit bijvoorbeeld Hyacintenbedrijf E.J. Hogervorst & Zn. en gerberakwekerij Esmeralda.

Greenport Boskoop

Het meest bekende boomteeltcluster ter wereld. Dit gebied ligt in Zuid-Holland, tussen Alphen aan den Rijn en Waddinxveen. Het heeft een strategische ligging tussen de A12 en N11. Vanaf de A12 en N11 heb je via N207 en N209 toegang tot Greenport Boskoop. Door deze regio loopt ook een regionale spoorlijn, van Gouda naar Alphen aan den Rijn.

Greenport Noord-Holland Noord

Deze regio is een belangrijke leverancier van vlees, zuivel en vis. Ook is het één van de grootste productiegebieden van Europa voor bloemen, bloembollen en sierteelt. Seed Valley valt ook in Noord Holland Noord. Dat is de plek waar de ontwikkeling van planten en zaadtechnologie plaatsvindt. In Noord Holland Noord vind je akkerbouw, visserij, bollenteelt, dierhouderij, fruitteelt, glastuinbouw, vollegrondsgroenteteelt en zaadveredeling (SeedValley).

 

Bronnen
www.agrifoodcapital.nl

Bouwgrondvinden

… ZORGT VOOR MEER TRANSPARANTIE IN DE MARKT

Niemand is gebaat bij een weinig transparante grondmarkt, daarom brengt Bouwgrondvinden heldere informatie.

… WEET WAAR DE KANSEN LIGGEN

Dankzij een omvangrijk en kwalitatief netwerk, marktkennis en ervaring kan Bouwgrondvinden informatie leveren waarmee concurrentievoordelen behaald worden.

… FUNGEERT ALS KATALYSATOR

Bouwgrondvinden verbindt niet alleen stakeholders rondom de verkoop van kavels, maar voegt ook waarde toe door intensieve samenwerking in de keten te initiëren.

… BIEDT EEN COMPLETE MAATWERKOPLOSSING

In samenwerking met partners binnen Van Dijk Groep biedt Bouwgrondvinden een complete maatwerkoplossing. Van het ontwerp door onze in-house architect tot het ontwikkelen en van de financiering tot de bouw: www.vandijkgroep.nl.

… IS BETROKKEN EN LEVERT

De database biedt inzicht in actueel beschikbare (brownfield)kavels en toekomstige ontwikkellocaties. Zoekvragen van opdrachtgevers zijn in goede handen. Met EXPLOT versnelt Bouwgrondvinden jouw zoektocht.

Contact

Benieuwd wat Bouwgrondvinden voor jou kan betekenen? Wij komen graag in contact.

Neem je liever zelf contact op? Dan kan natuurlijk ook.