Segro legt hand op nog te bouwen distributiecentrum van Dokvast

Gepubliceerd op 20 september 2017

Logistiek vastgoedbelegger Segro koopt het nieuwe distributiecentrum NewLogic V dat in Tilburg wordt ontwikkeld. Het Britse vastgoedbedrijf koopt het distributiecentrum, waarvan de bouw nog moet beginnen, op risico van ontwikkelaar Dokvast uit Oisterwijk.

Het distributiecentrum verrijst op bedrijventerrein Vossenberg-West II in logistieke hotspot Tilburg. Het pand ligt strategisch tussen de distributiecentra NewLogic I en II, waar Nokia en Tesla in zijn gevestigd. Deze dc’s nam Segro eind 2015 over van Dokvast.

Dc wordt 30.000 vierkante meter

Het vijfde ‘NewLogic’, dat gebouwd wordt door Heembouw, zal een totale oppervlakte hebben van ruim 30.000 vierkante meter. Het wordt turnkey opgeleverd aan en is naar verwachting volgend jaar zomer gereed.

Gunstige locatie naast barge terminal

Een van de redenen voor Segro om het pand te kopen is de gunstige locatie vlak naast de Barge Terminal van logistiek dienstverlener GVT in de logistieke hotspot nummer 3  van Nederland. De containerterminal zorgt voor filevrij transport van Rotterdam naar Tilburg.

Goede multimodale infrastructuur

Daarbij beschikt de logistieke hotspot volgens de belegger naast het water over een goede multimodale infrastructuur over spoor en weg. Die aspecten zorgen ervoor dat de locatie een van de voornaamste logistieke hotspots van Europa is.

Aandacht voor menselijk welzijn

Wat ook meespeelt volgens Tijs Derison, directeur Segro Benelux, is dat het distributiecentrum voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden met een zogeheten 4 sterren Breeam Excellent rating. “Binnen het duurzaamheidsaspect hebben we ook aandacht voor het menselijk welzijn. Zo zal er in het pand extra veel daglichttoetreding zijn en wordt het kantoor toegerust met een Variable Air Volume-systeem met CO2-meting voor een optimale luchtkwaliteit.”

Pand blijft courant

Volgens Derison zorgen deze aspecten ervoor dat het dc op lange termijn courant zal zijn voor huurders. “Een strategisch uitgangspunt dat voor ons heel belangrijk is, en maakt dat wij hebben gekozen voor deze investering op risico.”

Toepassing Internet of Things

Jos Klanderman, Managing Director van Dokvast, laat weten dat in het dc ook met verschillende nieuwe technieken wordt gewerkt. Zo zal IoT (internet of things) worden toegepast in combinatie met een recent gelanceerd informatie- en communicatieplatform het zogenaamde Docc Control “Hiermee voldoen we aan alle eisen van de markt met optimale gebruiks- en onderhoudsvoordelen voor de huurder.”

Segro groeit in Benelux

Voor Segro betekent de aankoop van NewLogic V naar eigen zeggen ‘een volgende stap in de grote groei die de vastgoedontwikkelaar doormaakt in de Benelux’. In het kader van die groeiambitie wordt dit najaar wordt ook de eerste fase van Segro Park Amsterdam Airport (SPAA) in Hoofddorp aan de portefeuille toegevoegd.

Bron: Logistiek.nl

« ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.
Instellingen Direct Accepteren
sluiten