FAQ

Zijn de kavels ook geschikt voor woningbouw?

Nee, Bouwgrondvinden.nl brengt alleen industriegrond binnen Nederland inzichtelijk.

Zit ik ergens aan vast door mijn kavel op Bouwgrondvinden.nl te plaatsen?

Nee, het (laten) plaatsen van een kavel is geheel vrijblijvend. U heeft de regie over het kavel dat u plaatst op de website. Uw kavels kunt u bijhouden in uw persoonlijke portal.

Zijn er kosten verbonden aan het plaatsen van aanbod of het maken van een account?

Het gebruik van de website Bouwgrondvinden.nl is volledig gratis. U kunt vrijblijvend een account aanmaken om op deze manier kavels toe te voegen of gebruik te maken van de vindservice.

Hoe kan ik industriegrond aanbieden?

Via www.bouwgrondvinden.nl/bouwgrond-aanbieden kunt u een account aanmaken. Vervolgens kunt u via uw eigen account kavels toevoegen.

Ik ben op zoek naar een kavel voor een nieuw bedrijfspand, wat kan bouwgrondvinden.nl voor mij betekenen?

Door middel van de interactieve kaart heeft u inzicht in de beschikbare bedrijfskavels in Nederland, kunt u de kavelgegevens bekijken en meer informatie opvragen. Vervolgens kunnen wij u in contact brengen met de grondeigenaren.

Bent u op zoek naar een persoonlijke aanpak? Dan kunt u contact met ons opnemen via 0492-338017 of een account aanmaken en via 'mijn vindservice' onze persoonlijke hulp inschakelen. U kunt er dan voor kiezen om een voorstel op maat te ontvangen. Wij zullen contact met u opnemen om uw zoekvraag te bespreken. Op basis van uw zoekvraag analyseren wij uw locatiecriteria en werken we aan de hand daarvan een locatie inventarisatie uit. De inventarisatie presenteren wij aan u en samen met u bekijken we wat de locatie top 3 is en welke locatie het hoogste rendement biedt.

Wat kost bouwgrond? En wat bepaalt de hoogte van de grondprijs?

Bouwgrondvinden.nl heeft de meeste grondprijzen inzichtelijk en deze vindt u terug op de website. De prijs van bouwgrond is afhankelijk van de ligging van het kavel. Is het een gewilde locatie? Bouwgrond in Amsterdam is bijvoorbeeld duurder dan bouwgrond in Groningen. Andere bepalende factoren zijn bereikbaarheid, zichtbaarheid en mogelijkheden t.o.v. bestemming.

Wie bieden kavels aan?

Op Bouwgrondvinden.nl staan kavels van diverse soorten aanbieders. Dit zijn o.a. gemeentes, beleggers, makelaars en particuliere eigenaren.

Hoe komt Bouwgrondvinden.nl aan de bedrijfgrond?

De database van Bouwgrondvinden.nl wordt op verschillende manieren gevuld. Zo gaan we bijvoorbeeld zelf op pad om beschikbare kavels in kaart te brengen. We hebben daarnaast ook een groot netwerk van gemeentes, beleggers, makelaars en particuliere grondeigenaren die hun grondposities in de database plaatsen.

Ook kunnen aanbieders natuurlijk zelf industriegrond aanbieden op Bouwgrondvinden.nl. Wilt u uw grond aanbieden? Maak een account aan via www.bouwgrondvinden.nl/bouwgrond-aanbieden.

Wat houdt een locatie inventarisatie in?

Bij een locatie inventarisatie bekijken we samen uw zoekvraag en analyseren we de specifieke locatiecriteria. Welke factoren hebben invloed op uw optimale bedrijfslocatie en daarmee ook uw rendement? Op basis van deze zoekcriteria gaan wij bekijken welke locaties bij uw onderneming passen. De geschikte locatie presenteren wij aan u en daaruit volgt een locatie top 3; de 3 beste keuzes. Naar aanleiding van deze top 3 bekijken we welke locatie u het hoogste rendement biedt.

Ik beschik over landbouwgrond, kan ik deze ook toevoegen op de website?

Nee. Landbouwgrond heeft geen bestemming als industriegrond. Tenzij er sprake is van "warme grond".

Wat houden de maximaal toelaatbare milieucategorieën in?

Een bedrijventerrein is vaak voorzien van een maximaal toelaatbare milieucategorie. Dit wil zeggen dat er zich alleen bedrijven mogen vestigen die binnen die milieucategorie vallen. Hoe hoger de milieucategorie, hoe zwaarder de bedrijfsactiviteiten op de locatie mogen zijn. De categorieën lopen van 1 tot en met 6. Onder 1 vallen bijvoorbeeld kapperszaken, fietsenmakers en meubelzaken. Onder 6 vallen olieraffinaderijen en kerncentrales.

Wat zijn op dit moment logistieke hotspots?

In de top 3 van logistieke hotspots 2018 staan achtereenvolgens West-Brabant (Oosterhout - Breda - Roosendaal - Bergen op Zoom - Moerdijk), Tilburg - Waalwijk en Venlo - Venray.

Wat gebeurt er met mijn kavel als ik deze toevoeg in de database van Bouwgrondvinden.nl?

Als u uw kavel toevoegt in de database wordt deze gecontroleerd en nagetrokken door Bouwgrondvinden.nl. Na goedkeuring wordt het kavel zichtbaar op de website.

Word ik op de hoogte gesteld zodra er een reactie op mijn kavel komt?

Op het moment dat er een zoeker reageert op uw kavel neemt Bouwgrondvinden.nl contact op met de zoeker. Zodra er een concrete interesse is, wordt u op de hoogte gesteld.

Ook wanneer uw kavel meegenomen wordt bij een locatie inventarisatie in een bepaald gebied, wordt u daarvan op de hoogte gesteld.

Voor wie is mijn kavel zichtbaar?

Bouwgrondvinden.nl is voor iedereen gratis toegankelijk en vormt de schakel tussen vraag en aanbod. Bezoekers zijn voornamelijk bedrijfseigenaren, beleggers, makelaars en particuliere grondeigenaren.

Wat zijn de voordelen van erfpacht?

Bij erfpacht koopt u de grond niet, maar gaat u de grond als het ware huren (canon). Dat houdt in dat u het bedrag dat u normaal gesproken gebruikt voor de aankoop van de grond in uw bedrijf kunt investeren.

Wat zijn de voordelen van grond kopen?

Omdat u de grond bij erfpacht niet koopt maar gebruikt wordt u nooit eigenaar van deze grond. Dat beperkt u wel in de mogelijkheden op langere termijn. Tevens gaat u niet profiteren van de waardevermeerdering van de grond.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.
Instellingen Direct Accepteren
sluiten