Bouwgrond Enschede

Bouwgrond Enschede

De bouwgrond in Enschede wordt beheerd door bijvoorbeeld particulieren, overheden en/of bedrijven. De keuze voor Enschede als vestigingslocatie kan een strategische zet zijn. Enschede heeft een gunstige ligging ten opzichte van Duitsland. De A35 is tevens snel en eenvoudig bereikbaar. Daarnaast beschikt deze regio over de Universiteit Twente en de innovatiecampus kennispark. Euregio bedrijvenpark, een bedrijventerrein in Enschede, heeft een eigen treinstation en zet sterk in op goede fietsontsluitingen.

Actuele bouwgrond in en rondom Enschede

Enschede beschikt over veel bouwgrond. Via bouwgrondvinden.nl komt u gemakkelijk in contact met de eigenaren van de bouwgrond. Onze database wordt dagelijks aangevuld met nieuwe bouwgrond. Op bouwgrondvinden.nl vindt u aanbod op bedrijventerreinen uit verschillende delen van Enschede.

Enschede Centrum

 • Hardick & Seckel
  Dit is een klein binnenstedelijk bedrijventerrein dat binnen de singels van Enschede ligt. Het heeft een gunstige ligging nabij het centrum met een goede ontsluiting via de A35, de Kuipersdijk en de Varviksingel. Hierdoor ligt dit terrein logistiek gezien dicht bij klanten. Tevens heeft dit terrein een goede busverbinding.

Enschede Noord

 • Technology Base Twente
  Dit terrein heeft een sterke focus op High Tech Systemen en Materialen (HTSM) en Advanced Materials and Manufacturing (AMM). Het wordt een internationale ontwikkel-, demonstratie- en productiezone. De bestaande start- en landingsbaan worden behouden als uniek pluspunt. Op Technology Base Twente is ruimte voor luchtvaart gerelateerde bedrijvigheid en General en Business Aviation.
 • Innovatiecampus Kennispark
  Kennispark is de hotspot voor innovatie, ondernemen en de wetenschap in de High Tech. Het behoort dan ook tot de top 3 van meest innovatieve regio's. Binnen dit kennispark wordt gebruik gemaakt van een samenwerking tussen de regionale overheid, onderzoek en het onderwijs.

Enschede Oost

 • Euregio Bedrijvenpark
  Euregio is een modern bedrijventerrein en ligt aan de oostkant van Enschede en nabij de Duitse grens. Dit bedrijventerrein heeft een snelle verbinding met Losser/Overdinkel en is snel en eenvoudig bereikbaar via de A35. Ook een goede ontsluiting per trein met dank aan de aanwezigheid van treinstation de Eschmarke. Het bedrijvenpark is uitermate geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven.

Enschede Zuid

 • De Reulver
  De Reulver ligt tussen de zuidkant van Enschede en het centrum van Enschede. Het grenst aan de A35 en is geschikt voor garagebedrijven en de industrie.
 • Zuiderval
  Zuiderval is een nieuw bedrijventerrein dat de A35 met het centrum van Enschede verbindt. Het is een toplocatie voor kantoren en er zijn ruime parkeervoorzieningen op het eigen terrein.

Enschede West

 • De Bleekerij
  De Bleekerij is een kleinschalig bedrijventerrein met een goede ontsluiting via de snelweg. Op dit terrein zijn bedrijven toegestaan uit milieucategorieën 1 en 2 (en eventueel 3.1). Kavels dienen wat betreft grootte nog kadastraal gesplitst te worden.
 • De Plooy
  Dit is een traditioneel bedrijventerrein aan de noordoostkant van Boekelo. De Plooy ligt direct ten zuiden van de A35 en is tevens goed bereikbaar per bus.
 • Havengebied
  Het havengebied van Enschede, gelegen aan de westkant van Enschede, is in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Zo is bijvoorbeeld de vaarweg uitgebaggerd waardoor het nu bevaarbaar is voor schepen tot klasse IV. Er is een grote variëteit aan bedrijven. Het is het oudste en grootste bedrijventerrein van Enschede. Er zijn ruim 300 bedrijven gevestigd en het heeft een korte afstand naar de binnenstad en de Universiteit van Twente. Ook is er een goede ontsluiting via de A35, afrit 26.
 • Josink Es
  Bedrijventerrein Josink Es heeft een parkachtige, groene omgeving. Het bedrijvenpark is duurzaam en hoogwaardig ingezet. Josink Es ligt aan de Westerval, dit is één van de belangrijkste invalswegen van Enschede. Het heeft dan ook een goede ontsluiting via de A35, A1 en de N18.
 • Marssteden
  Marssteden is een modern, ruim opgezet bedrijventerrein gelegen aan de westkant van Enschede met brede groenstroken en waterpartijen. Het terrein is in het bezit van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Het heeft een goede ontsluiting via de A35, afrit 26 en de Westerval (de hoofdinvalsweg van Enschede). Met name industrie, groothandel en bouw zijn hier gevestigd.
 • Transportcentrum
  Het transportcentrum in Enschede is gericht op de logistieke branche. Er is bijvoorbeeld een wasstraat aanwezig en een vrachtwagenparkeerterrein. Het terrein is gelegen aan de westkant van Enschede, naast het havengebied van Enschede en heeft een goede ontsluiting via de A35, afrit 26.
 • Westerval Zuid
  Westerval Zuid is een centraal gelegen bedrijventerrein dat aan de rand van Enschede gelegen is. Ook dit bedrijventerrein is goed ontsloten via Westerval op de A35. Daarnaast heeft het terrein goede bus- en fietsverbindingen. Veel industrie, groothandel, logistiek en bouw is er gevestigd en er is sprake van een hoge beeldkwaliteit.

Bekijk ook alle informatie over bedrijfsgrond te koop door heel Nederland!

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.
Instellingen Direct Accepteren
sluiten